איך לשלוט על ההוצאות בעסק ללא כל בעיה

 העסק שלכם הוא הנכס שלכם. עסק רווחי הוא היעד האידיאלי עבור כולם, והנוסחה, על פניו, פשוטה. כל עוד ההכנסות גדולות מההוצאות, העסק יצליח. אך איך ניתן לשלוט בהוצאות? מהן הוצאות מוכרות, קבועות או משתנות? לא משנה כמה העסק שלכם יכניס במחזור העסקי, ההוצאות הן אלו שעל פיהן יישק דבר. במאמר זה ננסה להבין כיצד לשלוט בהוצאות העסק.

 

ניהול הוצאות

כידוע, כל עסק באשר הוא מחויב לשלם מס לרשויות. בעלי עסקים שומרים ומתעדים את הקבלות והחשבוניות של העסק שלהם כדי לקבל החזר מרשויות המס על הוצאות מוכרות. שבעלי עסקים אוספים את החשבוניות והקבלות שלהם על מנת לקבל החזר מס ממס הכנסה והמע״מ, לכן ישנו איזשהו רישום של פירוט ההכנסות וההוצאות של העסק. אך האם ביכולתם לייעל את העבודה שלהם, כך שהעסק יהפוך רווחי יותר? לשם כך ישנן תוכנות ניהול חשבונות דיגיטליות שיכולות לשפר את ניהול ההוצאות ולסייע לעסקים רבים. אחת התוכנות שייכת לחברת payper.

 

ניהול הוצאות קלאסי

בימים בהם הטכנולוגיה הייתה בחיתוליה, נהגו בעלי עסקים לכלות את זמנן בניהול יומן מסורבל וקשיח ולתעד בו את פעילויות העסק השונות. בעלי עסקים נאלצו להשקיע שעות בלנהל יומן פיזי מסורבל בו מתועדים כל פעילויות העסק. השיטה הזו הניחה את הדעת, אין חולק על כך. שמירת יומן התיעוד הוכיחה את עצמה ככזאת שעושה את העבודה בהיבטים של חישוב רווחים, שימור היסטוריית העסק, יכולת הסקת מסקנות לגבי דוחות הכנסות והוצאות וכן הלאה.

 

ניהול הוצאות ממוחשב

בעידן בו אנו חיים לא מסתפקים ב"לבצע את העבודה", אלא כיצד לבצע אותה במקסימום ביצוע ובמינימום זמן. כאן נכנסת לתמונה פונקציית ניהול ההוצאות הממוחשבת. הפונקציה הזו חוללה מהפכה של ממש עבור אלו שהזדקקו לה כל כך, ביניהם  רואי החשבון, יועצי מס וכמובן בעלי העסקים. המערכות של היום מאפשרות שקיפות מלאה של המידע הדרוש לכל פעילות עסקית, כולל תיעוד מלא של התנועות בעסק ושמירתו בענן מידע מאובטח. מעקב שוטף ומקוון של ההוצאות השונות בעסק עשויה לסייע לברור מתוך סך ההוצאות את אלו המוכרות, המשתנות שמצריכות קיזוז וכן הלאה.

 

מאפייני ניהול הוצאות דיגיטלי

אין פלא שחברות ועסקים רבים בוחרים לעשות שימוש בתוכנות ניהול חשבונות שעוזרות להן בתיעוד וניהול העסק. הן יכולות לסייע בתיעוד התנועות הפיננסיות הרלוונטיות בעסק וגם  מספקות שמירת קבלות, חשבוניות ושאר מסמכים דיגיטליים על ידי סריקתם והעלאתם לענן מידע מאובטח, שיוצר ארכיון דיגיטלי באישור המדינה. כל הנתונים הרלוונטיים לעסק מוצגים לנוחיותכם. תוכלו לחשב את החזרי המס המגיעים לכם כתוצאה מההוצאות המוכרות של העסק. ניתן לשתף את המידע עם רואה החשבון או יועץ המס עימו עובדים בעלי העסק כדי ליצור ממשק תקשורת נוח המייתר ביקורים פיזיים במשרדים או שיחות טלפון תכופות.

לסיכום, העסק יעבוד בצורה יעילה ביותר בעזרת תוכנת ניהול הוצאות, שכן היא מאפשרת לכם מבט על שיראה לכם את ההתנהלות הכללית של העסק, כך תוכלו לראות היכן ניתן לקזז מההוצאות המשתנות שלכם ולאזן את היחס בין ההכנסות וההוצאות, ולהביא את העסק לשגשוג.

שעון ומטבעות

 

תוכן עניינים
אהבתם את מה שקראתם ? ספרו לחברים
כתבות נוספות שעלולות לעניין אתכם
טיפים ראשית
טיפים פיננסים
3 טיפים חשובים לפני הגשת בקשה להחזרי מס

רשות המיסים פועלת לגביית מס מתוך הכנסותיהם השוטפות של העובדים במדינת ישראל, אולם באופן אירוני למדי, היא נוטה שלא לבדוק באופן יזום האם גובה המס שנגבה הוא תקין. לאור העובדה

בניין גבוהה
ביטוחים
3 דברים שלא ידעתם על ביטוח בניין משותף

כל אדם שקנה דירה, יודע כמה קשה היה להגיע לנקודה זו. לאסוף את הכסף, להשיג משכנתא, לבחור את המיקום המושלם. ועכשיו, כשהדירה כבבר שלכם, לא תרצו להגן על מה שיש

איש יעוץ
מדדים וכלכלה
מה ההבדל בין יועץ עסקי ליועץ פיננסי?

כיום, ניתן למצוא בישראל ענפים רבים הקשורים לייעוץ, ביניהם תוכלו למצוא ייעוץ בענייני השקעות, ייעוץ כלכלי וכמובן גם ייעוץ עסקי וייעוץ פיננסי. בין סוגי העסקים הרבים שיש בארץ, אלו השולטים